Site-ul oficial Soroca

Întâlnirea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshiia cu primarul oraşului Soroca Victor Său şi preşedintele raionului Ghenadie Munteanu

Astăzi, 19 aprilie 2017, în sala de protocol a Consiliului raional Soroca a avut loc întâlnirea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshiia cu primarul oraşului Soroca Victor Său şi preşedintele raionului Ghenadie Munteanu, unde s-a discutat despre finalizarea proiectului de modernizare a echipamentului medical implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.
Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. în perioada 2008 – 2016 au fost lansate 38 de proiecte preponderent în domeniile sănătăţii publice şi educaţiei şcolare şi preşcolare au primit din partea Japoniei finanţare nerambursabilă în valoare de 3,3 milioane de dolari SUA.
Din partea APL s-a propus domnului Ambasador să atragă investitori niponi în raion şi oraş pentru dezvoltarea afacerilor şi crearea locurilor noi de muncă.
După întâlnire Ambasadorul Japoniei în RM a vizitat Spitalul raional Soroca, pentru a inspecta rezultatele implementării proiectului. Echipamentul medical, care a fost procurat în baza proiectului, va diversifica gama serviciilor de diagnostic, va facilita accesul populaţiei raionului Soroca la serviciile medicale de înaltă calitate.